Guy Van den Bril (°1960)

Ontdekte de fotografie vijftien jaar geleden nadat hij actief was geweest als lichtontwerper voor theater en opera. De overstap van het uitlichten van acteurs op de scene naar het uitlichten van een model voor de camera was snel gemaakt.

Hij is gepasioneerd door alles wat met oude fotografie technieken te maken heeft, houdt niet van digitale fotografie maar kan honderduit praten over emulsies en daguerreotypes. Hij is zelfs niet te beroerd om al die oude technieken opnieuw te ontdekken.

Zijn kunstfoto's worden met oog voor perfectie handmatig afgewerkt op traditionele en hoogwaardige fotografische materialen en archiefvast verwerkt volgens museumnorm. Dit garandeert de hoogst mogelijke kwaliteit en levensduur van de afdrukken.

Sinds tien jaar heeft hij een vrij exclusieve fotomodel-fotograaf relatie met Nathalie Chabas. In een sterke wisselwerking tussen beiden worden ideeën samengebracht en vastgelegd in zwart-wit en kleur.
Zijn stof oogt simpel, maar zijn ingrediënten zijn vaak ver te zoeken.

Exposities:

body e motions
december 1995
voormalige haringrokerij Antwerpen
the body doesn't fit her soul
september 1996
galerij Sonja Mertens Antwerpen
golden temple exhibition
september 1998 tot januari 1999
Nonin Temple - Tochigi Prefecture, Tokyo, Japan
ART SPACE Tsubaki - Honjo City, Tokyo, Japan
Takasaki City - Gunma Prefecture, Tokyo, Japan
Maebashi City - Gunma Prefecture, Tokyo, Japan
New York and Stockholm transformation
april 1999 - Stockholm, Zweden
mei 1999 - New York, USA
model meets photographer
september - november 2001
gezondheidscentrum Hezemeer Laakdal
wordt verwacht:
model meets photographer
het pomphuis Antwerpen

Deze site en zijn inhoud zijn auteursrechtelijk beschermd © 1995-2008. Alle rechten voorbehouden. Reproductie, geheel of gedeeltelijk, in elke mogelijke vorm en via elk mogelijk medium zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is verboden.

e-mail to: e realisatie vzw